Mbajtja e gjallë e kujtesës së Holokaustit

Të mbijetuarit e Holokaustit e dinë që historia mund të ripërsëritet, sepse ata kanë parë me sytë e tyre se çfarë janë të aftë tw bwjnw njerëzit. Jemi në një moment të rëndësishëm në transferimin e njohurive për Holokaustin, sepse vetëm disa dëshmitarë bashkëkohorë të këtij gjenocidi të tmerrshëm janë akoma midis nesh. Wshtë e rëndësishme të mbash gjallë kujtesën e Holokaustit dhe të merresh me të përsëri dhe përsëri. Ne ofrojmë mundësitë e mëposhtme.

Të mbijetuarit e Holokaustit e dinë që historia mund të ripërsëritet, sepse ata kanë parë me sytë e tyre se çfarë janë të aftë tw bwjnw njerëzit. Jemi në një moment të rëndësishëm në transferimin e njohurive për Holokaustin, sepse vetëm disa dëshmitarë bashkëkohorë të këtij gjenocidi të tmerrshëm janë akoma midis nesh. Wshtë e rëndësishme të mbash gjallë kujtesën e Holokaustit dhe të merresh me të përsëri dhe përsëri. Ne ofrojmë mundësitë e mëposhtme.

UDHËTIME NË TERREN

UDHËTIME NË TERREN

Udhëtime në terren në Aushvic

Ne mbështesim udhëtimet me qwllim edukimi në terren në Aushvic, të organizuara nga “Fondacioni kundër Racizmit dhe Anti-Semitizmit (GRA)”. Së bashku me fondacionin GRA kundër racizmit dhe antisemitizmit dhe Augustin Keller Loge (AKL), fondacioni Gamaraal ka mbështetur udhëtime studimore në “vendet e socializmit kombëtar dhe shfarosjen e hebrenjve” për shumë vite. Qëllimi i këtyre udhëtimeve është të sensibilizojnë të rinjtë, nxënësit dhe nxënësit për temën e përjashtimit, antisemitizmit dhe racizmit. Klasa duhet të përgatitet thellësisht për udhëtimin shumë-ditor dhe gjithashtu të shkruajë një libër udhëtimi të shkruar. Studentët duhet të tregojnë atë që kanë mësuar duke trajtuar temën e Holokaustit për të ardhmen.

Më shumë informacion

MËSIMORE

MËSIMORE

Jeta Pas

Projekti “Jeta Pas” synon t’u tregojë fëmijëve dhe studentëve pasojat e holokaustit, se si të mbijetuarit vazhduan jetën e tyre dhe ndikimet e përvojave të tyre në gjeneratat e ardhshme. Prandaj, njerëzit e gjeneratës së dytë shkojnë në shkolla dhe ndajnë përvojat dhe tregimet e tyre.

Projekti i Dëshmisë Video

Ne synojmë të ruajmë tregimet dhe dëshmitë e të mbijetuarve nga holokausti për të mbajtur kujtesën dhe të mundësojmë në të ardhmen të edukojmë fëmijë me një përvojë më të mirë të të mësuarit.

Më shumë informacion

May I reiterate my support for your Gamaaral Foundation and, in particular, for your compelling and commendable initiative to alleviate the painful situation of Holocaust survivors living in poverty. This is one of the most urgent and necessary of causes and your initiative deserves the support of all those who care about justice and remembrance.

Irwin Cotler, Former Member of the Canadian Parliament for Mount Royal

FIJET E AKTIVITETIT

FIJET E AKTIVITETIT

Fondet

Tri herë në vit fondacioni bën një donacion financiar në formën e një shume tre shifrore për të mbijetuarit në nevojë.

Edukim

Një nga qëllimet kryesore të fondacionit është parandalimi i gjenocidit. Prandaj, ne investojmë në edukimin e njerëzve.

Ruajtje

Ne ndihmojmë për të ruajtur dëshmitë e të mbijetuarve nga Holokausti. Wshtë përgjegjësia jonë të mësojmë nga këta individë të guximshëm.

Histori gojore

Gjatë semestrit të pranverës 2019, është planifikuar një seminar hulumtues i Qendrës për Studime Hebraike në Bazel me temën “Histori Orale dhe Histori Hebraike në Zvicër”.