Më shumë informacion

VIZIONI

VIZIONI

Të dish se midis nesh janë të mbijetuarit e Holokaustit që jetojnë në nevojë, është befasuese dhe shqetësuese. Qëllimi i fondacionit është të ndihmojë këta njerëz duke lehtësuar të paktën pjesërisht barrën dhe shqetësimin e tyre financiar. Kjo është një kërkesë humanitare dhe më e pakta që mund të sigurojmë.

Fondacioni Gamaraal

Të dish se midis nesh janë të mbijetuarit e Holokaustit që jetojnë në nevojë, është befasuese dhe shqetësuese. Qëllimi i fondacionit është të ndihmojë këta njerëz duke lehtësuar të paktën pjesërisht barrën dhe shqetësimin e tyre financiar. Kjo është një kërkesë humanitare dhe më e pakta që mund të sigurojmë.

Fondacioni Gamaraal

FUSHAT E AKTIVITETIT

FUSHAT E AKTIVITETIT

Fondet

Tri herë në vit fondacioni bën një donacion financiar në formën e një shume tre shifrore për të mbijetuarit e Holokaustit në nevojë. Ndihma mjekësore, siç janë: aparatet e dëgjimit, protezat dentare, mjetet e shikimit, mjetet e ecjes, këpucët ortopedike, karriget me rrota, produkte jo të vazhdueshme, çorape për kompresim, etj. janw nw dispozicion.

Edukim

Një nga qëllimet kryesore të fondacionit është edukimi i Holokaustit dhe parandalimi i genocidit. Prandaj, ne investojmë në edukimin e njerëzve.

Ruajtja

Ne ndihmojmë për të ruajtur dëshmitë e të mbijetuarve nga Holokausti. Wshtë përgjegjësia jonë të mësojmë nga këta individë të guximshëm.

Histori gojore

Gjatë semestrit të pranverës 2019 u mbajt një seminar hulumtues i Qendrës për Studime Hebraike në Universitetin e Bazelit me temën “Histori Orale dhe Histori Hebraike në Zvicër”.

NË FOKUS

NË FOKUS

EKSPOZITA
Të mbijetuarit e fundit të Holokaustit Zviceran

Si një shtet neutral, Zvicra i mbijetoi Luftës së Dytë Botërore kryesisht të pasigurt. Kush janë të mbijetuarit e Holokaustit që jetojnë në Zvicër?

Anita Winter - Founder of Gamaraal Foundation
ÇMIM
Fituesi i Çmimit Dr. Kurt Bigler per 2018

Fondacioni Gamaraal dhe Arkivi i Historisë Bashkëkohore të ETH Zyrih janë Fituesi për ekselencwn në Edukimin e Holokaustit.

Es ist mir eine Freude zu sehen, wie sich Anita Winter, Präsidentin der Gamaraal Foundation, und ihr Team für die Holocaust-Überlebenden in der Schweiz engagieren.

Rüdiger Mahlo, Deutschland-Repräsentant der Claims Conference

I am deeply moved and strongly supportive of the efforts you have made in Switzerland to alleviate the plight of Holocaust survivors. Your actions are inspirational.

Stuart Eizenstadt, American diplomat and attorney

EDUKIMI

EDUKIMI

Udhëtime në terren në Aushvic

Ne mbështesim udhëtimet me qwllim edukimi në terren në Aushvic, të organizuara nga “Fondacioni kundër Racizmit dhe Anti-Semitizmit (GRA)”.

Jeta Pas

Projekti “Jeta Pas” synon t’u tregojë fëmijëve dhe studentëve pasojat e holokaustit, se si të mbijetuarit vazhduan jetën e tyre dhe ndikimet e përvojave të tyre në gjeneratat e ardhshme.

Projekti i Dëshmisë Video

Ne synojmë të ruajmë tregimet dhe dëshmitë e të mbijetuarve nga holokausti për të mbajtur kujtimet dhe të mundësojmë në të ardhmen njw edukim pwr fëmijët me një përvojë më të mirë të të mësuarit pwrmes eksperiencws.

SHQYRTIMI I SHTYPIT

SHQYRTIMI I SHTYPIT

Erinnerung an die Reichspogromnacht von 1938: Wir müssen dem Hass etwas entgegenstellen

Neue Zürcher Zeitung – 09. NOVEMBER 2020

Sie macht Holocaust-Überlebenden das Leben leichter

Blick – 12. SEPTEMBER 2018

Leben in Würde und Respekt.

NZZ – 23. AUGUST 2016

Ein Tag im Leben

Das Magazin – 12. DECEMBER 2016

L’ultimo monito dei sopravvissuti alla Shoah

Corriere del Ticino – 10. JULY 2019

I sopravvissuti

laRegione – 14. JUNE 2019
Të gjitha Artikujt

«Wshtë nw zemrat tona tw ndihmojmw dhe asistojmw njerëzit e prekur. Në planin afatgjatw, Fondacioni është i përkushtuar gjithashtu për promovimin e vazhdueshëm të edukimit të Holokaustit dhe parandalimin e gjenocidit»

Anita Winter - Founder of Gamaraal Foundation
Anita Winter

Themelues dhe President
Fondacioni Gamaraal