PROJEKTET

Këto janë projektet që Fondacioni Gamaraal ka filluar për të ndihmuar të mbijetuarit e Holokaustit të arrijnë qëllimin e tyre. Bashkohuni me një nga projektet tona për të mbështetur të mbijetuarit e Holokaustit, të cilët po jetojnë në situatë të vështirë. Faleminderit për angazhimin tuaj!

Këto janë projektet që Fondacioni Gamaraal ka filluar për të ndihmuar të mbijetuarit e Holokaustit të arrijnë qëllimin e tyre. Bashkohuni me një nga projektet tona për të mbështetur të mbijetuarit e Holokaustit, të cilët po jetojnë në situatë të vështirë. Faleminderit për angazhimin tuaj!

1 FOND I DEDIKUAR

1 FOND I DEDIKUAR

Fondacioni bën tre kontribute të një shume tre shifrore për të mbijetuarit e Holokaustit që jetojnë në situatë të vështirë çdo vit në festat hebreje të Rosh Hashana, Hanukkah dhe Pessach.Projekti u lançua në vitin 2015 dhe tashmë janë bërë [cgv contributions] raunde kontributesh.

Ndihma mjekësore, siç janë: aparatet e dëgjimit, protezat dentare, mjetet e shikimit, mjetet e ecjes, këpucët ortopedike, karriget me rrota, produkte jo të vazhdueshme, çorape për kompresim, etj.

2 ARSIMI

2 ARSIMI

Një nga qëllimet kryesore të fondacionit është parandalimi i gjenocidit. Prandaj, ne investojmë në edukimin e njerëzve. Ne i sjellim të mbijetuarit e Holokaustit në klasa shkollore për të folur për përvojat e tyre të së kaluarës. Për më tepër, ne organizojmë intervista dhe bisedime me të mbijetuarit e Holokaustit për të përhapur fjalën dhe për të informuar njerëzit për mizoritë e Holokaustit.

3 PRESERVIM

3 PRESERVIM

Ne ndihmojmë për të mbrojtur dëshmitë e të mbijetuarve nga Holokausti. Wshtë përgjegjësia jonë të mësojmë nga këta individë të guximshëm dhe të sigurohemi që ngjarjet e tmerrshme të Holokaustit të mos harrohen, dhe mizori të tilla tw mos ndodhin kurrw mw.

4 HISTORIA GOJORE

4 HISTORIA GOJORE

Gjatë semestrit të pranverës 2019, u mbajt një seminar studimor i Qendrës për Studime Hebraike në Bazel me temën “Histori Orale dhe Histori Hebreje në Zvicër” në bashkëpunim me Arkivin për Histori Bashkëkohore në ETH të Zuerich dhe Fondacionit Gamaraal. U bënë intervista me dëshmitarë bashkëkohorë të historisë zvicerano-hebreje dhe Shoah-Resplendence.

NA MBWSHTESNI SOT, SEPSE NESWR MUND TW JETW SHUMW VONW!

NA MBWSHTESNI SOT, SEPSE NESWR MUND TW JETW SHUMW VONW!

Ne jemi jashtëzakonisht mirënjohës për kontributin tuaj.

Dhuroni tani

„Fjalët nuk janë të mjaftueshme për të shprehur mirënjohjen dhe admirimin tim të thellë dhe të sinqertë për punën që po bën Fondacioni Gamaraal.“

Rabbi Israel Meir Lau / Kryetari i Yad Vashem, Ish Shefi Rabini i Izraelit dhe i Mbijetuar i Holokaustit

INTERVISTË

INTERVISTË

Dëgjoni këtë intervistë me presidenten e Gamaraal, Anita Winter për të mësuar më shumë rreth asaj që bëjmë:

Dëgjo tani